Lägesrapport inför Vätternrundan

  • 1 jun 2024

image: Lägesrapport inför Vätternrundan

Är du nyfiken på hur det går för våra grupper som ska cykla Vätternrundan? Med en vecka kvar till loppet har vi stämt av läget med tre av våra grupper som kommer representera klubben runt Vättern.

Grupp: Hovdamerna (Halvvättern 150 km,  Sub 4.30)
Ledare: Anna Forsgren, Helena Allgulander och Erika Anturi

Hur är läget i gruppen?

Bra, mycket energi, alla är glada och det är roligt.

Hur har träningarna gått och vad har ni haft för upplägg?

Vi har haft träningar två dagar i veckan. Det var en seg start men sen kom vi i gång väl. Vi har haft en bredd av mycket erfarna cyklister till de som är helt nya på gruppcykling och de nya har utvecklats snabbt. Det har varit generöst med råd och feedback på ett fint sätt.

Vårt upplägg har varit att öva på mkt belgisk kedja som vi ska köra på loppet, och att göra ett lopp innan då vi ska cykla Trosatrampen.

Tack vare cykelglädjen i gruppen har vi fått ett tillskott av flera cyklister på slutet, som bidrar till en större och starkare grupp.

Vilka faktorer tror ni kommer vara avgörande för att ni ska lyckas med ert tidsmål?

Vädret. Är det ok väder kommer vi att lyckas. Sen är vi ett starkt och jämnt gäng.


 

Grupp: Sub 10 Mini (Mini = minimalt med gemensam träning)
Ledare: Markus Lönnroth, Michael Johansson och Henrik Swerlander

Hur är läget i gruppen?

På grund av en del skador så har vi fått byta våra ledare. Markus är ny huvudledare som tillsammans med Michael och Henrik har lett träningspassen. Vi känner att vi är ett riktigt bra team, vi hade tyvärr en krasch i lördags. Som tur var så slutade det väl.

Hur har träningarna gått och vad har ni haft för upplägg?

Vi har haft 3 av 4 träningar där vi cyklat 130, 170 och 170 km tillsammans. Vi har försökt att träna på alla delar som kan uppstå under loppet. Vårt snittmål är 33.5 och där har vi legat, till och med lite plus på de senaste träningarna.

Vilka faktorer tror ni kommer vara avgörande för att ni ska lyckas med ert tidsmål?

Vi tror att vår jämna fart kommer att vara avgörande för att lyckas med vårt mål på under 10 timmar. Och att vi hela tiden peppar varandra på ett positivt sätt. Glädje är ett av våra värdeord tillsammans med säkerhet.


 

Grupp: Sub 11 GT
Ledare: Pär Vedin och Tomas Nyqvist

Hur är läget i gruppen?

Mycket Bra! I morgon (lördag) åker 16 cyklister upp till Dalarna för Siljan runt. Övriga tränar på hemmaplan. Totalt är vi 27 stycken i gruppen.

Hur har träningarna gått och vad har ni haft för upplägg?

Bra! Vi har haft 11 stycken lördagsträningar hittills - och 3 återstår. Hela april körde vi ihop oss - ganska lugnt. Under maj ökade tempot och finslipning på rotation, kommunikation m.m. I juni kör vi sista finishen. Vi har också haft tre kvällsträningar (kortare sträcka).

Vilka faktorer tror ni kommer vara avgörande för att ni ska lyckas med ert tidsmål?

Att vi gemensamt håller vår Raceplan. Men dessutom väder, vind och temperatur. Vårt övergripande mål är att alla ska i mål - helst samtidigt. Totaltiden är sekundär.

Vi har en oerhört taggad och trevlig grupp med 37% kvinnor, sju som gör premiär, 10 har gjort 1 till 4 rundor tidigare och 10 stycken har gjort +5 rundor tidigare.

Åldern är 28 - 66 år.

 

Vi önskar alla våra grupper som ska cykla runt Vättern nästa vecka ett stort lycka till!