Täby


Välkommen till Fredrikshof Täby! 

Cykelglädje är ledordet. Hos oss är fokus på att ha roligt tillsammans, samtidigt som vi får bra och säker träning under varierade former. Vare sig det handlar om att köra slut på sig själv under ett par intervaller, om att köra långdistans med inslag av fikapaus eller om att lära sig grunderna till gruppcykling, så är du alltid välkommen! ...åtminstone om du delar vår ambition om att det ska vara roligt att cykla.

Vår ordinarie säsong pågår från april till början/mitten av oktober. På Fredrikshof Täbys Facebook-sida finns information om alla turer och träningar som vi genomför under säsongen. 

Frågor? Tveka inte att höra av dig till taby@fredrikshof.se 

 

Utbud

Tisdagar: Intervaller (april - september)

Lördagar: Distans (april - oktober)

Senast varje fredag förmiddag annonserar vi lördagens distansturer på Fredrikshof Täbys Facebook-sida; detta då utbudet helt styrs av ledartillgång och vi inte i förväg kan garantera omfattningen av turerna.

Det här är vårt standardutbud, men då vi är många som gillar att cykla (och fika) så kommer det med största sannolikhet att dyka upp ännu fler gemensamma träningstillfällen. Håll koll på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för senaste nytt.

Samlingsplats

Tisdagar: På parkeringen vid Östergårds, Danderydsvägen 146 (mellan Danderyds gymnasium och Danderyds k:a), Danderyd

Lördagar: Korsningen Täbyvägen/Hagbyvägen, Täby (Parkering för ca 10 bilar finns) GoogleMaps-länk.

Träningstider

Tisdagar: 18:30 (början och slutet av säsongen startar vi redan 18:00 för att hinna tillbaka innan det blir mörkt). Vi håller på 1½-2 timmar.

Lördagar: 09:00 (obligatorisk säkerhetsgenomgång)

Träningsupplägg

Du behöver inte vara medlem för att delta på våra träningar - på våra distanspass ska du ha erfarenhet av gruppcykling eller deltagit på vår introduktionskurs. Om du uppskattar träningen ser vi ledare gärna att du blir medlem i Fredrikshof - det blir du här.

Tisdagar: Intervallträning - någon form av intervaller, ex. backträning, lagtempo, spurter eller 30-sekundare. Alla är välkomna oavsett kapacitet och man behöver inte ha tidigare erfarenhet av att cykla i grupp, däremot ser vi gärna att man känner sig trygg på cykeln. Vi kör alltid gemensam uppvärmning och nedvarvning i lugnt tempo. Under intervallerna delar vi in oss i mindre grupper eller kör individuellt så att den som vill verkligen kan köra helt slut på sig själv. Givetvis återsamlas vi mellan intervallerna för att se till så att alla är med. 

Besök Fredrikshof Täbys Facebook-sida för information om eventuella avvikelser eller särskilda instruktioner inför passet. Vid (för mycket) regn ställs träningen in eller eventuellt flyttas till senare i veckan om vädret ser bättre ut då.

Lördagar: Distanspass, normalt mellan 60 och 140 km. Vi erbjuder vanligtvis tre fartgrupper; lugn (latte-) grupp (24-27km/h), mellangrupp (27-30 km/h) och snabbgrupp (30-35 km/h). Samling 08:50 med obligatorisk säkerhetsgenomgång.

I både den lugna gruppen och i mellangruppen hjälper vi de för dagen svagaste och ser till att alla är med och kommer hem. I snabbgruppen ansvarar man själv för att hänga med eller hitta hem. Allt som oftast fikar vi också, antingen under rundan eller efteråt. Exakt vilka fartgrupper och distanser som erbjuds till helgen läggs ut på Fredrikshof Täbys Facebook-sida senast fredag förmiddag. Vid (för mycket) regn ställs träningen in eller eventuellt flyttas till söndagen om vädret ser bättre ut då.

 

Kontakt

taby@fredrikshof.se

Detaljer

När
  • Tisdagsintervaller, tisdag 18:00 - 19:30 Täby – ÖstergårdsTäby – Östergårds
  • Lördagsrundor, lördag 09:00 - 12:00 Täby – Täbyvägen/HagbyvägenTäby – Täbyvägen/Hagbyvägen
Var  Täby – Östergårds
Aktivitet startar  lör 30 mar 2024 (v. 13)
Aktivitet slutar  lör 28 sep 2024 (v. 39)
Kostnad
  • 0,00 kr
Status  Stängd
Bokning
  • Stängd