SUB 10 MINI


Är du sugen på att cykla Vätternrundan nästa år men har svårt att boka upp dig på ledarledda pass varje helg från april till maj? Då har vi gruppen för dig!

Vi, Armel och Linda, kommer att leda en SUB10 “mini” grupp där upplägget är lite annorlunda. Namnet betyder inte att vi ska cykla en “mini VR”. Inte alls. Gruppen kommer att cykla Vätterns alla 315 kilometer under 10 timmar! Men det är träningen dit som blir annorlunda.

Det här är gruppen för dig som är trygg med att cykla i en tight klunga med ett rullsnitt på 32-33 km/h. Det är också gruppen för dig som är starkt motiverad att sköta din egen träning. Istället för att träffas varje helg för gemensamma träningar blir det enbart fyra gemensamma cykelpass innan Vättern. Resten av träningen kommer var och en att behöva sköta själv. 

För att alla i gruppen ska klara målet med SUB10 kommer vi att stötta och peppa varandra i förberedelserna. När vi startar i Motala vill vi ha en väl synkad grupp som hjälps åt i de med- och motgångar som vi kommer att möta under Vätternrundan. Detta gör vi bland annat genom att 

- Gemensamt diskutera träningsmål, träningsprogram och träningsupplägg

- Följa upp varandra via en egen Stravagrupp och en Facebookgrupp

- 2023 var ett testår för mini-konceptet, som föll väl ut, och vi hoppas kunna erbjuda ett ännu bättre koncept för 2024.

Träningar

Eftersom vi har färre träningstillfällen kommer vi att cykla långa turer, då VR handlar mycket om vanan att sitta på sadeln och jobba länge tillsammans.

Preliminära träningsdatum är:

- Lördag 20 april - 150 km

- Lördag 4 maj - 170 km

- Lördag 18 maj - 190 km

- Lördag 1 juni - 230 km (genrep)

- Lördag 15 juni - 315 km - Vätternrundan

 

Vi har 2 extra datum som vi kan komma att sätta in beoende på väder och gruppens behov:

- Lördag 06 april - 150 km

- Lördag 25 maj - 210 km 

I slutet av oktober kommer gruppen att träffas en kväll för att gå igenom hur gruppen skall samarbeta för att nå sitt mål och hur träningen skall organiseras. 

Vi hoppas på minst 20 personer i gruppen.

 

Förväntningar på dig som deltagare:

- Delta på höstträffen

- Delta på minst fyra gemensamma träningar

- Ha ett Strava-konto där du loggar din träning

- Ha ett Facebook-konto

- Cykla 3 000 km under 2024 innan VR

- Ett rörlighets- och ett styrkepass i veckan under träningsperioden

- Skaffa dig vana att köra i en tight klunga med högt rullsnitt

- Genomföra ett funktionärsuppdrag för Fredrikshof (helst innan VR)

- Och självklart vara medlem i Fredrikshof CK och bära klubbkläder ytterst, minimikrav tröja.

 

Ledare

 

Armel Grimault

Är man född i Frankrike med en pappa som kunde alla Tour de France-vinnare genom tiderna är det inte så konstigt att cykling har alltid varit ett stort intresse. I tonåren var jag ledare i Frankrikes sista cykelkollo där jag cyklade 10-15 mil per dag i 3 veckor med 30 barn. Fortfarande en av de häftigaste grejerna jag har gjort! Att det var Frankrikes sista cykelkollo beror på att alla andra fick läggas ner pga. bristande säkerhet medan vi var stenhårda med den enligt devisen ”cyklister är mjuka, bilar är hårda”. Var ledare för SUB-10 mini 2023 vilket var en fantastisk upplevelse som jag vill göra om 2024. 

Linda Häggström

Hängiven cyklist som körde Vätternrundan under Armels ledning 2023 och gärna gör det igen! Körde VR 2019 under nio timmar och har nu som mål att njuta av resan till Motala… Har pannben när det gäller men sätter alltid hälsa och säkerhet före prestationen. Stöttar Armel som ledare och hoppas kunna bidra med energi och glädje till gruppen.

Detaljer

Var  Annan anläggning
Aktivitet startar  sön 1 okt 2023 (v. 39)
Aktivitet slutar  sön 1 sep 2024 (v. 35)
Kostnad
  • 0,00 kr
Status  Stängd
Bokning
  • Stängd