Sträckan är numer 31,5 mil, mestadels platt men visst finns det backar. För att köra runt på 9 timmar, där de allra flesta i gruppen kommer i mål krävs både en hel del egen träning och gemensamma träningar för att få en klok och jämn grupp. En tid på under 9 timmar kräver en snittfart på nästan 36,5 km/h för gruppen, med 2 (kanske 3) kortare stopp. Som cyklist så kan du tänka att cykling i en effektiv grupp ger minst 4 km/h extra jämfört med när du kör själv.
Målsättning:
Vårt mål är att så många som möjligt i gruppen skall komma in på under 9 timmar. Detta gör vi genom att träna in en samkörd grupp med mjuk och jämn körning. Vi hjälper varandra med kloka råd för att sedan köra riktigt säkert. Gör man sin vinterträning och sedan tränar tillsammans med gruppen så är det möjligt för många som vill utmana sig.
Träning:
Gemensamma träningar kommer att köra igång från det att säsong och väder tillåter. Träningarna kommer att vara en blandning av uthållighet och intensitet. Det innebär en variation av kort och hårt, samt långt och lugnt. Tillsammans med en del teknikträning och samkörning. Vi skall se till att vi alla har nog med energi och kraft att klara påfrestningen i 9 timmar. Vi skall klara att köra hårdare i förningar och kunna återhämta kraft resten av tiden. Vi kommer att fokusera på att köra jämt, lugnt, säkert och effektivt tillsammans. Lugnt uppför och tryck nedför, för att hålla en bra fart på för övrigt. Med ett bra väder på det så är det upplagt för en fin tur runt sjön Tonvikten ligger mycket på gruppen, för tillsammans blir vi snabba och starka. Egen vinterträningen är superviktig för att börja säsongen med rätt förutsättningar. Träningstillfällen kommer att finnas de flesta helgerna samt någon kväll i veckan från cykelsäsongens början. Start kommer att ske från olika platser runt Stockholm.
Kravet för att kvalificera sig är att vara van att cykla i grupp, tränad att klara farten i 9 timmar, samt att vara med på minst 5 gruppträningar (helger), för att ge möjlighet till samkörning. Till detta kommer de kraven som finns i allmänhet i Fredrikshof för deltagande. Vi behöver lära känna varandra lite för att kunna utnyttja och anpassa gruppen till att passa alla som antar utmaningen. Planering, bra råd och saker att tänka på kommer att finnas i en särskild facebookgrupp, där vi har vår dialog. Det kommer att finnas träningstips, tekniktips, bikefit tips och vad man skall tänka på med kosttillskott.
Förväntningar på dig som deltagare:
* Delta i höstträffen.
* Delta på minst 5 gemensamma träningar.
* Delta i vår fackbook grupp
* Cykla mer än 3 000 km under 2023 innan VR.
* Genomföra sitt funktionärsuppdrag (helst innan VR).
Ledare
Tomas Arebo har som cyklist hunnit med en blanding av tävlingar och äventyr. Har senaste 12 åren gått från vardagscyklist till ”cykelnörd”. Med mycket tankar och kunskap inom alla tränings och landsvägscykel frågor. Några av de mer utmanande cykelerfarenheterna som har upplevts är 7 dagars Haute Route, Marmotte och Åre-Stockholm. Är ledare i Täby, cyklar annars en hel del med Stäket och annars med Stockholm CK. Tränar under vintern inomhus med struktur och resten av året utomhus, gärna i grupp. Sedan 2020 tränat intensivt och strukturerat med hjälp av coach, vilket gett resultat.
Styrka som cyklist är nog jämnhet och svagheten är att äta tillräckligt på cykeln vid långa lopp.
Fredrik Örnlind
Jag heter Fredrik Örnlid och är passionerad landsvägscykling sedan 10 år tillbaka. Jag gick från triatlet till solocyklist, men det är i gruppcyklingen som jag har trivts bäst. Tjusningen för mig är att när gruppen fungerar som en väl fungerande enhet så man kan åka länge och riktigt fort med förhållandevis låg insats.
Jag har tidigare genomfört långlopp, både i löpning och på skidor. Helt själv får man då ta både framgångar och bakslag ensam. När jag skule köra Vätternrundan första gången valde jag att göra det med Fredrikshof. Det har blivit 4 Vätternrundor till med "Hovet" sedan dess. För mig är träningen inför loppet är den stora behållningen då man får lära känna många härliga människor som man kan dela glädjen med.
Detta blir min första Vätternrunda som huvudledare, även om jag har gjort flera inhopp tidigare. Under vinterhalvåret är jag mycket aktiv i Zwift där jag mestadels tävlar race flera gånger i veckan. Detta brukar ge mig bra kondition inför utesäsongen och Vätternträningarna.
Anmälningsförfarande:
Deltagande på något av Vätternloppen kräver mycket av deltagande cyklister och säkerhet är nummer ett för Fredrikshof. Det är därför varje ledarteam som väljer ut sitt lag och du bör svara uppriktigt på alla de frågor som ledarna önskar ha svar på.
Intresseanmälan görs till önskad grupp, man skall INTE intresseanmäla sig på Vätternrundans hemsida.
Antagna deltagare kommer då att få en unik kod av ledarna som man via "Mina sidor" på Vätternrundans hemsida fullbordar sin anmälan samt genomför betalning senast 2022-11-25.
Anmäl ditt intresse endast till en grupp (inte flera). Om du ändå råkar anmäla till flera finns det risk att båda anmälningarna går om intet!
Som deltagare förväntas du också:
Vara medlem i Fredrikshof CK
Bära klubbkläder ytterst, minimikrav tröja.
Följa gruppspecifika mål och förutsättningar.
Logga in och anmäla ditt deltagande på Vätternrundans hemsida enligt instruktioner från dina ledare
Göra ett funktionärsuppdrag för klubben under 2023.
Detaljer
Var | Annan anläggning |
Aktivitet startar | måndag 1 aug 2022 (v. 31) |
Aktivitet slutar | söndag 25 jun 2023 (v. 25) |
Kostnad |
|
Bokning | Öppen |
Platser | 80st |
Platser kvar | 54 st |