Tävlingspremiär för ungdomarna

  • 14 apr 2024
  • Landsväg ungdom, Lopp, Tävling, ungdom

image: Tävlingspremiär för ungdomarna

I helgen var det tävlingspremiär för klubbens ungdomar som cyklar landsväg då det var dags för Östgötatempot och Östgötaloppet. Det blev ett lyckats uppstartsläger med mycket cykling och glädje!

Det var en hel del nerver men mest glädje när våra unga cyklister skulle inleda årets tävlingssäsong. Det var andra året i rad som vi var på plats i Ljungsbro för ett litet uppstartsläger i samband med helgens tävlingar och denna helg bjöds det på solsken men också klassiska Östgöta-vindar över slätterna.

I nybörjarklassen debuterade Lilly och Pål, medan Pelle och Hugo tävlade i P10-12. Vi hade även en debutant i klassen P13-14 där Harry stod på startlinjen. 

På lördagen var det dags för tempoloppen. Lilly och Pål kämpade ordentligt i vinden och körde sin livs första tävlingskilometer påhejade av publiken. De var extra kul att se så många nybörjare i loppet vilket bådar gott för framtiden.

Pelle och Hugo cyklade 6,5 km i sitt tempolopp där den första raksträckan blev en ordentlig utmaning att bara hålla sig på cykeln i kantvinden. Killarna tog sig runt i en imponerande jämn och fin fart där Pelle lyckades köra till sig en tredjeplats bland de totalt 6 tävlande.  

Även P13-14 körde 6,5 km i sitt tempolopp och Harry fick nu inleda sin tävlingskarriär i den röda tröjan. Han höll ett snitt på nästan 35 km/h i den kraftiga vinden vilket var riktigt imponerande i sin debut! 

Kvällen spenderades med vila, mer cykling för de minsta, fotboll och pizza. Alla sov gott efter denna dag, såväl föräldrar som cyklister.  

Under söndagen vaknade vi upp till ännu kraftigare vindar när det nu var dags för linje och Östgötaloppen. I nybörjarklassen ändrade arrangören om till tempolopp då det ansågs för farligt att starta med "masstart" på grund av vindarna. Lilly och Pål trampade på för fulla muggar även denna dag och gick i mål med smilbanden uppe. Vilka kämpar!

Pelle och Hugo körde två varv på banan och totalt 13 km. Det kämpande på riktigt tappert i blåsten och Pelle lyckades efter en lång spurt kämpa till sig en ny bronsmedalj. 

Harry körde 26 km i sitt linjelopp i P13-14 där två starka medtävlande drog i från tidigt och fick en rejäl lucka som höll hela vägen till mål. Harry låg fint placerad i den lite större klungan som kämpade om bronsmedaljen. Det räckte inte hela vägen fram men imponerande kört i sin debut.

Söndagens After Bike spenderades i Ljungsbros badhus där vi alla fick bada och tina upp i det 30-gradiga vattnet. Det blev ett perfekt avslut på en mycket givande helg med mycket cykling och glädje, skoj på hoj hel enkelt! Nu laddar vi om för våra tisdagsträningar och kommande lokala tävlingar. 

Cykla lugnt!

/Isac
Ledare Landsväg Ungdom

__________________________________________________________________________________________________

Barn och ungdomar i åldern 11-16 år som gillar att cykla landsväg är varmt välkomna att cykla med oss på våra tisdagsträningar. Kontakta oss ledare på ungdom-lvg@fredrikshof.se  för mer info.

I maj kommer vi starta upp cykelträning för barn i åldern 6 år och uppåt (som kan cykla själva). Vi kommer hålla till på Djurgården en gång i månaden och fokusera på att ha så kul som möjligt och samtidigt förbättra cykelfärdigheterna. Vi kommer träna på grus, gräs och asfalt så en MTB eller en vanlig cykel är att föredra. Håll utkik på hemsidan och på klubbens facebook-sida.