Triathlon

Fredrikshof Triathlonsektion finns till för att sprida information och underlätta för cyklister att prova på och utöva Triathlon. Fredrikshof är medlem i svenska Triathlonförbundet. Medlemmar kan lösa tävlingslicens hos förbundet och tävla för Fredrikshof CK i olika åldersklasser.

Tävling

Målsättning med Triathlon (samt Duathlon, endast löpning och cykling) är tävlande i olika distanser. Triathlon är en multisport och tävlingsform som utvecklats i USA på 1970-talet, där den mest kända tävlingsformen är Ironman på Hawaii. Sedan år 2000 är Triathlon även en olympisk gren. Tävlingsformen har över tid utvecklats till många olika distanser, och utvecklas hela tiden till nya format (exempelvis Duathlon, Xterra).

Fredrikshof är medlem i svenska Triathlonförbundet. Medlemmar kan lösa tävlingslicens hos förbundet och tävla för Fredrikshof CK i olika åldersklasser.

För tävlingslicens se: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTriathlonforbundet/Tavling/Tavlingslicens/Lostavlingslicens/

De vanligaste distanserna är:

- Duathlon kort: 5 km löpning, 20 km cykling, 2,5 km löpning

- Duathlon lång: 10 km löpning, 40 km cykling, 5 km löpning

- Triathlon Sprint distans: 750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning

- Triathlon Olympisk distans: 1500 m simning, 40 km cykling, 10 km löpning

-  Triathlon Medeldistans: 1930m simning, 90 km cykling, 21 km löpning (halv ironman), alternativt 3000m simning, 80 km cykling, 20 km löpning

-  Triathlon Långdistans: 3860m simning, 180 km cykling, 42 km löpning (Ironman), alternativt 4000m simning, 120 km cykling, 30 km löpning

-  Xterra: 1500 m simning, 30 cykling (mtb), 10 km löpning (trail)

De senaste åren har antalet Triathlontävlingar i Sverige kraftigt ökat. Anmälan till tävling (både motion och tävlingsklass) sker genom svenska Triathlonförbundet: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTriathlonforbundet/Tavling/Tavlingskalender/

Vid deltagande i tävlingsklasser krävs licens. Det går att lösa endags licens men i övrigt rekommenderas att lösa licens hos Triathlonförbundet, då ingår olycksfallsförsäkring i Folksam vid både träning och tävling. Vid deltagande i motionstävling som är sanktionerad av svenska Triathlonförbundet är man försäkrad under själva tävlingen.

Träning

Kombinationen av olika grenar simning, cykling och löpning gör att det aldrig blir tråkigt att träna och det finns nya utmaningar att hitta för alla, oavsett nivå och målsättning. Beroende på målsättning med sin Triathlonutövning är det viktigt att anpassa och balansera sin träning mellan de olika träningsformerna och tilltänkt distans.

Information om gemensamma träningar publiceras i kalendern på hemsida samt på Triathlonsektionens Facebookgrupp.

Triathlonkläder

Det finns möjlighet att köpa kläder för både träning och tävling i Triathlon i Fredrikshof tävlingsfärger.

Information

Vill du veta mer eller har du frågor om Triathlon? Hör gärna av dig.

triathlon@fredrikshof.se

Publicerad: 2015-02-05

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA