Om att tävla

Funderar du på att börja tävla? Är du medlem i en cykelklubb kan du ansöka om en tävlingslicens. Du får då möjlighet att delta i nationella och vissa internationella tävlingar som godkänts av Svenska Cykelförbundet. Läs mer om att tävla genom att navigera bland sidorna i denna del.
Innehåll

Bidrag till startavgift vid tävling

Avser medlemmar i Fredrikshof IF Cykelklubb med årslicens i tävlingsklass utfärdad av Svenska Cykelförbundet och eller Svenska Triathlonförbundet. Bidrag till startavgift utgår vid start i tävlingsklass i av Svenska Cykelförbundet och eller Svenska Triathlonförbundet sanktionerad tävling.

Licens

För att tävla måste du vara klubbmedlem och vara registrerad i Svenska Cykelförbundets (SCF) licensregister. Tävlingslicens utfärdas av SCF och är ett bevis på att cyklisten känner till cykelsportens regler och därmed har rätt att delta i cykeltävlingar. Licensen ger dessutom ett grundläggande olyckfalls- och ansvarsskydd.

Tävlingsanmälan

För närvarande sker anmälan till tävlingar via SCF och deras system SweCyclingOnline. 

Tävlingsklasser

En tävling delar upp deltagande cyklister i olika startgrupper baserat på tävlingslicensen. Vanligtvis är det uppdelat på elitåkare men annars ålder och kön. Se här för mer information.

Tävlingskläder

Vid cykeltävling finns det uttalade krav på att vara klädd enligt de kläder som klubben man tävlar för har registrerat som "tävlingsklädsel", civilt uttryckt. Läs gärna mer om detta och ta reda på hur du får tag på dina kläder i god tid innan dina tävlingar börjar.

Webbtest - Doping

Tävlingscyklist som är 17 år och äldre ska genomföra antidoping-organisationen WADAs online-utbildning för att få en godkänd licens.

Publicerad: 2015-01-28

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA