Funktionärer

Under 2016 kommer det finnas ett antal evenemang där vi behöver våra medlemmars hjälp som funktionärer. Bland annat evenemang anordnade av oss själva, t ex Roslagsvåren/hösten, Hofvettempot och KM, tävlingar som Giro della Fiskartorpia och Skeppsholmens GP (ingår i Stockholms Landsvägscup) samt externa evenemang som Premiärmilen, Lidingö MTB, Women's Health Halvmarathon, Sthlm 10, Stockholm Triathlon, Velothon Stockholm och Vintermarathon. Läs mer om hur du kan hjälpa till här.

Samtliga lopp där vi behöver ha friska insatser av funktionärer finns nämnda i vår kalender, se följande kalenderlänk för de evenemang där du kan anmäla dig som funktionär;

>> Lopp som har anmälan för funktionärer

För att förenkla arrangemangen har en Funktionärskommitté bildats i klubben som skall ordna fram funktionärer. 

Höja standarden

Bidra till att höja standarden och kvalitén på klubbens evenemang! Alla tävlingar och evenemang som klubben anordnar bygger på individuella insatser. Tyckte du någon gång att den där korvgrillaren, flaggvakten eller speakern gjorde ett bra jobb så var det en person som hjälpte till som funktionär.

Funktionärer

Basen av funktionärer till arrangemangen 2016 kommer bestå av deltagare i Fredrikshofs VR-mastergrupper och tävlingscyklister som tävlar för klubben. Vi hoppas också att de medlemmar som inte kör Vätternrundan och tycker det är kul att vara funktionär hör av sig till Funktionärskommittén. Anmälan sker på samma sätt som för alla.

Planen är att tillsätta de mindre loppen med hela mastergrupper.

Tidsåtgång

En typisk insats tar ca 5 timmar och arbetsmomentet kan skilja sig åt. Du kommer att se klubbarbetet på nära håll samtidigt som du skaffar dig nya cykelbekanta. Främst önskar vi att du som hjälper till är medlem i Fredrikshof, men ibland behöver våra evenemang mer hjälp, så även "utomstående" är hjärtligt välkomna. Som funkis har vi roligt och känner igen varandra!

Förmåner till våra funktionärer!

För att delta i Fredrikshofs mastergrupper under Vätternrundan ingår ett obligatoriskt funktionärsuppdrag under 2016. Alla kommer inte att hinna göra sitt uppdrag innan VR i juni utan man kommer få göra det senare under året. För tävlingscyklister betalar klubben startavgifterna till tävlingar, motprestationen är att göra två funktionärsinsatser under året. De som vill göra fler uppdrag eller andra medlemmar som ställer upp kommer erhålla en ersättning för denna insats. Tidigare har man erhållit stämplar men styrelsen ser just nu över hela ersättningsplanen i klubben.

Övrigt

Har du frågor kontakta gärna Funktionärskommittén

funktionar@fredrikshof.se

Publicerad: 2017-05-05

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA