Verksamheter

Fredrikshof IF CK är verksamma inom en rad olika områden. Klubbens största sektion är motionssidan där vi bedriver träningar runt om i Stockholm och frekvent deltar i motionslopp runt om i Sverige. På tävlingssidan är vi största i Masterklasserna men sticker ibland även upp i senior och elitklasserna samt att våra ungdomar plockar hem flertalet pallplatser årligen. Vi har en även Triathlonsektion som växer år för år. Läs gärna mer om våra respektive verksamhetsområden nedan.
Innehåll

Funktionärer

Under 2016 kommer det finnas ett antal evenemang där vi behöver våra medlemmars hjälp som funktionärer. Bland annat evenemang anordnade av oss själva, t ex Roslagsvåren/hösten, Hofvettempot och KM, tävlingar som Giro della Fiskartorpia och Skeppsholmens GP (ingår i Stockholms Landsvägscup) samt externa evenemang som Premiärmilen, Lidingö MTB, Women's Health Halvmarathon, Sthlm 10, Stockholm Triathlon, Velothon Stockholm och Vintermarathon. Läs mer om hur du kan hjälpa till här.

Triathlon

Fredrikshof Triathlonsektion finns till för att sprida information och underlätta för cyklister att prova på och utöva Triathlon. Fredrikshof är medlem i svenska Triathlonförbundet. Medlemmar kan lösa tävlingslicens hos förbundet och tävla för Fredrikshof CK i olika åldersklasser.

Träningsresor

Fredrikshof arrangerar för närvarande inte träningsresor på egen hand utan gör det i samarbete med auktoriserade resebyråer som erbjuder färdigpaketerade resor. I första hand är påskresor till Mallorca populära!

 

Tävling

När man gillar att testa sina gränser på ett sätt att de kan jämföras med andra, då är tävling det självklara valet. Här möter du inte bara starkare deltagare än dig själv, du får också svart på vitt se hur du förhåller dig till deras resultat. Detta kan man göra som press på sig själv, men också i princip på skoj, för att se vem man är jämfört med "de som satsar!".

Ungdom

Är du mellan 11 och 16 år är du välkommen att träna cykel med oss! Vi har sedan 2014 även lånecyklar för utlåning till ungdomar som är intresserade av att börja cykla men som vill prova på innan första cykeln inhandlas. Ungdom är en helt egen sektion inom klubben där det både tränas och tävlas, läs gärna mer om oss och vad vi gör här.

 

Våra lopp

Fredrikshof anordnar årligen flera lopp i egen regi, det handlar om både tävlingar och rena motionslopp. Säsongen avslutas även alltid med de årliga klubbmästerskapen i september där årets klubbmästare (linje och tempo) utses. Håll koll i kalendern när våra egna lopp går och delta gärna, mer information om respektive lopp finns även att läsa här.

Publicerad: 2015-03-29

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA