Träning

Träningarna drar generellt igång för säsongen i början av april. Vissa har kört hårt hela vintern, men för alla som har väntat på att lufta racern väntar en härlig period! Ta till vana att titta i kalendern om träningen blir av, träningarna kan ställas in av olika orsaker (ledarbrist, väder, cykellopp etc). Detaljerade information om respektive träningsställe finns i högermenyn.

Fredrikshof erbjuder ledarledd gruppcykling i flera former:

L    Lugn grupp: 24-27 km/h
M    Mellangrupp: 27-30 km/h
S    Snabbgrupp: 30-33 km/h
X    Extrasnabb grupp: 33+ km/h

Teknik - tävlingsinriktad träning för dig som tävlar/funderar på att börja tävla 
Audax - 22.5 km/h
Intervaller - Intervallbetonad backträning

Introduktion till gruppcykling (Intro). För dig som kan hantera din cykel men är ny på att cykla tillsammans i grupp. Erbjuds framför allt på våren. Efter ett par gånger kan du tillräckligt mycket för att ta steget till de ordinarie träningarna.

Observera att man cyklar snabbare i grupp än ensam.
Är du ny på en viss plats ska du inte köra med snabbgrupperna.
Kom i tid så att du hinner lyssna på genomgången innan.

Fredrikshof har inget medlemskrav på gruppcyklingarna, men vi ser gärna dig som  medlem efter att ha testat några gånger. Förutom ledarledd gruppcykling och kontakten med cykelintresserade erbjuder klubben medlemsförmåner i form av gruppidrottsförsäkring och rabatter från samarbetspartners.

Som alltid på våra träningar gäller det att ha en cykel i gott skick. Pumpa däcken med jämna mellanrum, ha alltid hjälm på dig när du cyklar, ta med slang/pump och däckjärn när du ger dig ut så du kan hantera en eventuell punktering.

Översiktskarta över våra träningsplatser
undefined

Obs: Informationen gällande våra träningar är under ständig uppdatering, exakta dagar och tider kan komma att justeras under säsongen så titta alltid i kalendern för senaste information.

Publicerad: 2016-11-27

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA