Uppträdanderegler

Fredrikshofs IF Cykelklubb allmänna uppträdanderegler

När man tar på sig en klubbdress så företräder man klubben. Både man själv, klubbkompisar och andra cyklister kan bedömas efter hur man uppträder i olika situationer. Därför bör man tänka på att uppträda på ett  sätt som gör att man skapar lugn och vänlighet i trafiken, både för stunden  och för framtiden.

Tänk på att "felaktigt" beteende drabbar även dina klubbkompisar och andra cyklister, samt dig själv i ett senare skede.

• Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
• Föregå alltid med gott exempel för andra trafikanter.
• Var hjälpsam mot cyklister och andra trafikanter.
• Bär alltid hjälm när du cyklar, som förebild för andra cyklister och för din egen säkerhet.
• Följ trafikreglerna och riskera inte olyckor genom stressande situationer.
• Skrik inte, slå inte på bilar eller gör obscena tecken till andra trafikanter när de gör fel.
• Stanna alltid vid olyckor och kolla om hjälp behövs.
• Anpassa farten efter trafiken runtomkring för att undvika farliga situationer.