Klubbkläder

Fredrikshof är Sveriges största cykelklubb. Av våra drygt femtonhundra medlemmar beställer uppåt hälften årligen något nytillskott till garderoben. Genom vår samarbetspartner Trimtex kan klubben erbjuda ett heltäckande spektrum av kläder för alla årstider.

Klubbkläder tillverkas vid en handfull tillfällen per år. Det finns inte något färdigt lager att plocka från utan alla inkomna beställningar fram till ett fast slutdatum samlas ihop och sys upp i en omgång. För 2017 gäller följande beställningsperioder:

• Period 1-2: Sista beställningsdag 12 februari, leverans från vecka 12enda leverans före påskresan!
  • Period 3: Sista beställningsdag 12 mars, leverans från vecka 16
  • Period 4: Sista beställningsdag 2 april, leverans från vecka 19
  • Period 5: Sista beställningsdag 30 april, leverans från vecka 23sista tillfälle innan Vätternrundan!
  • Period 6: Sista beställningsdag 28 maj, leverans från vecka 27
  • Period 7: Sista beställningsdag 17 september, leverans från vecka 43

Vilka plagg som finns att beställa varierar med tidpunkt på året och förväntad efterfrågan. Plaggen är uppdelade efter säsong och användningsområde, under 2017 finns dessa sedan tillgängliga enligt schema nedan. För aktuellt sortiment just nu se vår teamshop hos Trimtex.

• Bassortiment: tröja, shorts, förstärkningsplagg – alltid tillgängligt
  • Junior: tröja, shorts och väst i juniorstorlekar – period 1 2 3 4 5 6
  • Höst/vår: långärmad tröja, allvädersshorts, skaljacka – period 1 2 6 7
  • Vinter: termojacka, tights – period 1 7
  • Tävling: race fit tröja, shorts och tempodräkt – period 1 2 4 6
  • Triathlon: tävlingsdräkt för triathlon – period 1 2 4 6
  • Cyclocross: tävlingsdräkt för cyclocross – period 6 7
  • Ledare: tröjor, västar och jackor med ledarmärkning – period 1 3 5 7
  • Vardag: T-shirt och pikétröja – period 1 3 5 7

Beställning och betalning sker direkt mot vår leverantör Trimtex. Beställningsinstruktion finns på en egen sida som kräver medlemsinloggning.

Provkläder hos CykelCity

För klubbläder finns ingen bytesrätt och det är därför starkt rekommenderat att prova ut storlek före beställning. Kläder att prova finns hos CykelCity Stockholm, Folkungagatan 126. I dagsläget finns inga klubbkläder att köpa över disk, de plagg som finns är endast för provning.

Provkläderna har ännu inte hunnit få vår egen grafiska design då denna är helt ny inför 2017. Titta därför efter en hylla neutrala kläder märkta med Trimtex logotyp, om du inte hittar fråga personalen om hjälp. I samband med den första leveransen ut till medlemmarna kommer även provkollektionen att uppdateras med nya kläder av rätt utseende.

Utrymmet är begränsat och vi får därför inte plats med alla plagg i alla storlekar. Ett likvärdigt plagg av samma passform skall dock alltid finnas, saknas till exempel en viss jacka i din storlek så kanske du får prova en annan jacka eller långärmad tröja istället. Plagg som inte provas dagligen kan komma att förvaras ute på lagret.

Tänk på att cykelkläder kan upplevas närmast klaustrofobiskt små när du står upprätt men ändå sitta helt perfekt med kroppen krökt i cykelposition. Testa därför även hur kläderna känns sittandes eller utför din bästa imitation av ”Assos-mannen”!

Klädreglemente

Vid sanktionerade tävlingar i Sverige gäller Svenska Cykelförbundets regler, se framförallt avsnitt 1.3.026 samt 1.3.045. För övriga arrangemang i klubbens regi har vi vår egen klädkod. Tillsammans kan dessa sammanfattas som följer:

• På sanktionerade linjelopp är tävlande skyldig att bära sin förenings av SCF godkända tävlingströja, vilket innebär endast den nya designen från 2017. Förutom tröjan så får också motsvarande tempodräkt användas även på linjelopp.
  • På linjelopp i klasserna sport eller elitmotion är reglerna inte fullt lika begränsande utan tävlande tillåts bära valfri av föreningen godkänd tävlingströja. Fredrikshof godkänner både vår nya och vår förra design för tävlan i dessa klasser.
  • På samtliga tempolopp får tempodräkt bäras som överensstämmer med antingen den nya eller gamla designen eller är av neutral karaktär som ej kan förväxlas med annan förenings/lags officiella dräkt. Om tävlande bär vanlig tröja gäller samma regler som för linjelopp av motsvarande klass.
  • För klubbens mastergrupper på Vätternrundan och andra motionslopp gäller samma klädkod som tävlingar i sportklass, det vill säga både den nya och den förra designen får användas.
  • Tröja kombineras med nederdel av matchande klubbdesign eller en neutral föredragsvis svart modell som ej skär sig visuellt mot klubbens kläder. Eventuella förstärkningsplagg följer samma princip. Blanda ej plagg av den nya designen men plagg av klubbens äldre varianter.
  • Vid organiserade träningstillfällen bör gruppledare bära klubbkläder med ledarmärkning. I övrigt föreligger inget tvång på klubbkläder vid träning.

Frågor eller synpunkter

Är det något du saknar i sortimentet? Om du har frågor eller synpunkter kring vårt utbud av kläder, kontakta Magnus Helin som är klädansvarig inom klubben: klader@fredrikshof.se

Vid tekniska frågor som rör produkterna eller beställningssystemet, kontakta vår leverantör Trimtex direkt: info@trimtex.se eller telefon 026-24 98 90

Publicerad: 2017-05-11