Historik

Cykelklubb sedan 1926. Alla som granskat vårt klubbmärke vet att Fredrikshofs IF startade den 3 oktober 1901. FIF firade därmed sitt hundraårsjubileum år 2001. Färre vet att Cykel samtidigt firade sitt 75 årsjubileum eftersom det officiella födelseåret är 1926.

Skeppsholmsloppet - vurpa i den skarpa kurvan någon gång på 70-talet.

På årsmötet 1924 beslöt Fredrikshofs Idrottsförening bilda en cykelsektion.
En av initiativtagarna var skidåkaren Thure Eriksson, som redan 1925 blev föreningens första A-klassare i cykel.

I samband med Fredrikshofs 25-årsjubileum 1926 blev cykelsektionen fristående från huvudföreningen och bröt därmed isen för en numera helt erkänd form av framgångsrik organisation av idrottens stora allroundklubbar. Den första "självständiga" cykelordföranden var Sven Lindström. Genom sin okuvliga energi och initiativrikedom drev han på kort tid fram Hofvet till en av landets främsta cykelidkande föreningar.
Misslyckad kupp, som kostade FIF trumfässet Årsmötet 1928, som avhölls å S.H.T:s lokaler, Drottninggatan 95, avlöpte tämligen lugnt.
Efter det mullvadsarbete och det intrigspel, som iscensatts av Swen Fryckstedt, väntade man sig något extra.

Det är ju allom bekant att Swen Fryckstedt roat sig med att bilda egen klubb och till denna försökt få över en del av våra pojkar, vilket dock de goda grabbarna, tack vare, att de visste vart näsan pekade, noga aktade sig för.

En del tidningsskriverier hade ännu mer förstorat saken. När styrelseens ingivna förslag om S. Fryckstedts uteslutande framdrogs, hördes ett enda kraftigt jarop för hans uteslutande. Och i samma veva godkändes även brodern Curts, K. Eklunds och Arthur Lunells utträdesansökningar, och efter det Svenne Lindström i rörande ordalag avtackat Curta och önskat honom fortsatt framgång, avlägsnade sig herrarna.