Antidoping

Har du koll på vad du stoppar i dig?

undefined

Trodde du som de flesta, att doping är anabola steroider, bloddoping och inget som rör en motionär?

Vår Antidopinpolicy gäller ALLA medlemmar i Fredrikshofs IF CK
Klubbens roll i dopingfrågor är att informera, men det är ALLTID du som enskild individ som har ansvar för att inte dopa dig. Och straffet är lika hårt för alla, oavsett misstag eller inte, avstängning från all verksamhet under två år.
Både SCF, RF och även FASS rekommenderar alla att avstå helt från alla typer av kosttillskott - man har än så länge inga tecken på att de är till nytta och den här typen av produkter kontrolleras av Livsmedelsverket, inte Läkemedelsverket, vilket innebär att det inte ställs samma krav på hur producenterna ska redovisa innehållet. Det innebär att ingen vet exakt vad dessa produkter innehåller!

Testa dina kunskaper!
Gå in på www.rf.se/vaccinera och testa dina kunskaper vad gäller doping.
Vår Antidopingpolicy hittar du här på klubbwebben.

Det finns inga genvägar - det är bra träningsrutiner och en varierad kost som tar dig till målet, inget annat.
Den stora utmaningen är att få tiden att räcka till både träning och matlagning, ska du få i dig de vitaminer och mineraler du behöver via kosten kräver det att du äter rätt - och det är inte alltid så lätt.