Täby - Intervaller

Tisdagsintervaller!

Helt klart veckans höjdpunkt - Kom o köra slut på dig under ett par intervaller tillsammans med gäng sköna cyklister. Alla är välkomna!

Var: Östergårds parkering, Danderydsvägen 144 (nära Danderyds kyrka), Danderyd
Vad: Någon form av intervaller, ex. backe, styrkeintervaller, spurter, lagtempo eller långa intervaller. Under intervallerna delar vi in oss i mindre grupper eller kör individuellt så att den som vill verkligen kan köra helt slut på sig själv. Efter varje intervall samlar vi ihop gruppen innan vi ger oss ut på nästa intervall.
Hur länge: ca 2 h inkl upp- och nedvarvning.
Utrustning: Cykel, hjälm, slang, pump, dricka, ID-kort och telenr till en kontaktperson. Ta gärna med ett leende och en kompis också.

Frågor? Maila på taby(at)fredrikshof.se
Vi kör inte om det regnar (för mycket)...

Välkomna!Plats

Täby

Sammanfattning

Tisdagar: Intervaller

Lördagar: Distans

Söndagar (ej varje vecka): Introduktion till gruppcykling

Det här är vårt standardutbud, men då vi är många som gillar att cykla (och fika) så kommer det med största sannolikhet att dyka upp ännu fler gemensamma träningstillfällen. Håll koll i kalendern, eller ännu hellre på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för senaste nytt.

Samlingsplats

Tisdagar: På parkeringen vid Östergårds, Danderydsvägen 144 (mellan Danderyds gymnasium och Danderyds k:a), Danderyd

Lördagar: Korsningen Täbyvägen/Hagbyvägen, Täby (Parkering för ca 10 bilar finns)

Söndagar: På parkeringen vid Östergårds, Danderydsvägen 144, Danderyd

Träningstider

Tisdagar: 18:30 (början och slutet av säsongen startar vi redan 18:00 för att hinna tillbaka innan det blir mörkt). Vi håller på 1½-2 timmar.

Lördagar: 08:50 (obligatorisk säkerhetsgenomgång), vi rullar 09:00.

Söndagar: 09:00 (OBS: ej varje vecka, beror på ledartillgång, håll koll i kalendern/på Facebook). Vi håller på 1-2 timmar.

Beräknad säsongsstart: vecka 14/15

Träningsupplägg

Tisdagar: Någon form av intervaller, ex. backträning, lagtempo, spurter eller 30-sekundare. Alla är välkomna oavsett kapacitet och man behöver inte ha tidigare erfarenhet av att cykla i grupp, däremot ser vi gärna att man känner sig trygg på cykeln. Vi kör alltid gemensam uppvärmning och nedvarvning i lugnt tempo. Under intervallerna delar vi in oss i mindre grupper eller kör individuellt så att den som  vill verkligen kan köra helt slut på sig själv. Givetvis återsamlas vi mellan intervallerna för att se till så att alla är med. Håll koll i kalendern eller på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för eventuella avvikelser eller särskilda instruktioner inför passet. Vid (för mycket) regn ställs träningen in eller eventuellt flyttas till senare i veckan om vädret ser bättre ut då.

Lördagar: Distanspass, normalt mellan 60 och 140 km. Vi erbjuder vanligtvis 3 fartgrupper; lugn (latte-) grupp (24-27km/h), mellangrupp (27-30 km/h) och snabbgrupp (30-35 km/h). I både den lugna gruppen och i mellangruppen hjälper vi de för dagen svagaste och ser till att alla är med och kommer hem. I snabbgruppen ansvarar man själv för att hänga med eller hitta hem. Allt som oftast fikar vi också, antingen under rundan eller efteråt. Exakt vilka fartgrupper och distanser som erbjuds till helgen läggs ut i kalendern eller på Fredrikshof Täbys Facebook-sida senast torsdag förmiddag. Vid (för mycket) regn ställs träningen in eller eventuellt flyttas till söndagen om vädret ser bättre ut då.

Söndagar: Kom och lär dig grunderna till gruppcykling! Alla är välkomna oavsett kapacitet och man behöver givetvis inte ha någon tidigare erfarenhet av att cykla i grupp, däremot ser vi gärna att man känner sig trygg på sin egen cykel. Håll koll i kalendern och på Fredrikshof Täbys Facebook-sida för vilka söndagar dessa träningen erbjuds. Vid (för mycket) regn ställs träningen in.

Kontakt

taby@fredrikshof.se

Publicerad: 2017-06-01

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA