Klädbutiken har öppnat!

De senaste veckorna har varit kantade av oförutsedda problem men nu är väntan över. Styrelsen, klädkommittén och Trimtex är stolta över att äntligen kunna öppna klädbutiken för beställningar!

Inför 2017 har ett antal nya plagg tillkommit och gamla favoriter uppdaterats, men den största nyheten är förstås vår helt nya grafiska design. För mer information om vilka förändringar som skett i sortimentet, fortsätt läsa nedan.

För information om beställning, tillgänglighet, provkläder och klädreglemente se separat sida om klubbkläder. Sista beställningsdag för den första tillverkningsomgången är söndag 12 februari med förväntad leverans cirka vecka 12. Vill du ha nya kläder innan avresa till Mallorca vid påsk, lägg din beställning nu under första perioden!

Tröjor, shorts och tävlingsdräkter

Vår nya standard skulle ha blivit Giro, en serie plagg som Trimtex tagit fram för att ersätta Elite Race i sortimentet. Tyvärr har det i sista stund dykt upp problem i tillverkningen som gör att denna lansering blir uppskjuten. Vi hoppas att förseningen inte blir långvarig men Trimtex vågar ännu inte utlova något specifikt datum.

Elite Race kommer därför tills vidare att finnas kvar, givetvis uppdaterad med den nya grafiska designen. På grund av ovan oförutsedda problem finns i dagsläget inga provkläder för Elite Race. Äger du en tröja av klubbens förra design som har bakficka med blixtlås så är detta en Elite Race med fortsatt samma passform. Shorts kan variera beroende på om du tidigare haft Elite Race eller de enklare Elite utan suffix race, där de förstnämnda är något tajtare än de senare.

När Giro väl lanseras blir de huvudsakliga skillnaderna mot Elite Race något finare material, en än mer slimmad passform och att tröjan har dold dragkedja. Förutom tröja och shorts kommer Giro även finnas som linjedräkt, precis som en tempodräkt både över- och underdel i ett plagg men här med passform anpassad för linjecykel, korta ärmar och ryggfickor.

För den som föredrar ännu tajtare ”race fit” finns serien Pro kvar och får dessutom sällskap av helt nya Aero. Pro och Aero finns bägge som tröja, shorts och tempodräkt. För er som även gillar att simma före och/eller springa efteråt finns en triathlondräkt och lagom till nästa höst släpps en dräkt för cyclocross.

Nyheter: Kläder för MTB och junior

MTB blir allt populärare inom klubben och är inte bara ett substitut för vintern. Trimtex börjar så smått lansera kläder riktade specifikt mot denna disciplin under namnet Enduro. I dagsläget består serien endast av en långärmad tröja i lite ledigare passform men kommer att kompletteras med matchande shorts så snart dessa lämnar utvecklingsavdelningen.

Vi vet att MTB är stort bland klubbens yngre och är glada att kunna erbjuda Enduro i juniorstorlekar. För klubbens landsvägsjuniorer har vi också tagit in tröja, shorts och väst av lite enklare snitt från serien Team.

Varmare kläder, neutrala förstärkningsplagg

Utbudet av varmare kläder är i stort detsamma som tidigare med västar, jackor och långärmade tröjor från serien Elite. Venom är ett par nya shorts i lite varmare material som passar perfekt till vår eller höst.

I övrigt är våra kläder designade för att fungera ihop med svarta värmare, överdrag och handskar som du antagligen redan har flertalet av i garderoben. Det enda vi tagit fram i egen design är ett par mönstrade Elite armvärmare som tillsammans med en kortärmad tröja ger samma utseende som våra långärmade plagg.

Behöver du komplettera med svarta förstärkningsplagg säljs sådana givetvis till bra pris i vår butik hos Trimtex. Det finns också neutrala halv-transparenta jackor och västar som kan kombineras med såväl klubbkläderna som andra cykelkläder. Vill du inte heller låsa shortsen till klubbtröjan, ta en titt på helsvarta Victory.

Kläder för klubbens ledare

Klubbens ledare behöver enkelt kunna identifieras vid samling innan träning eller i klungan ute på vägen. Ledarkläderna har precis som tidigare en märkning på ryggen men nu även höger ärm för synlighet från fler vinklar.

De flesta överdelar finns som ledarversion förutom ”race fit” Pro/Aero. Då västen Elite Lightweight inte längre har någon grafik på nätryggen (för att undvika den tidigare ”dubbleringseffekten”) finns denna inte heller med ledarmärkning, kombinera istället den ordinarie versionen av västen med en ledartröja under. För ledare som känner behov av extra ryggfickor finns den enklare västen Team Micro kvar.

Övrigt i sortimentet

För den som vill visa sin klubbtillhörighet även utanför cykelsadeln har vi också en T-tröja och en pikétröja. Om efterfrågan finns kan sortimentet av fritidskläder komma att utökas ytterligare efter hand. En långärmad tröja med huva dyker antagligen upp när Trimtex är färdiga med en ny modell som är under utveckling.

En cykelkeps finns på planeringsstadiet men då Trimtex själva inte tillverkar sådana kommer denna inte att säljas genom dem. Kepsen tas fram i samarbete med CykelCity Stockholm och kommer vid ett senare tillfälle finnas att köpa rakt över disk.

Frågor eller synpunkter

Är det något du saknar i sortimentet? Om du har frågor eller synpunkter kring vårt utbud av kläder, kontakta Magnus Helin som är klädansvarig inom klubben: klader@fredrikshof.se

Vid tekniska frågor som rör produkterna eller beställningssystemet, kontakta vår leverantör Trimtex direkt: info@trimtex.se eller telefon 026-24 98 90

Publicerad: 2017-01-19

Annonser
Windfree AccessRehab Umara 2017 Avonova Active Trimtex Cykelcity
Fredrikshof IF Cykelklubb är Sveriges största cykelklubb.
Klubben har träningar på landsväg, MTB och även CX.
Träningar utgår från bl.a. Brostugan/Mälaröarna, Farsta, Lidingö, Nacka, Slagsta, Stäket, Täby och Värmdö. Vi arrangerar Roslagshösten och Roslagsvåren.

Vår ambition är att hålla med ett utbud av träning som passar alla åldrar, typer och platser i Stockholm.

Postadress: Fredrikshofs IF Cykelklubb, Box 8075 163 08, SPÅNGA